Manaras Kvinder

Jeg er vild med dem. Billederne af smukke, frække, sexede kvinder … Kvinder, tegnet af Milo Manara, den italienske tegneserieforfatter, som bare kan noget med en streg, når den former en kvinde. Hans streg, som oser af erotik, på den måde, jeg som kvinde kan genkende, og især synes om, fordi den ikke bliver overpornografisk og uæstetisk.
Der er ikke noget som en fræk streg. Det er der virkelig ikke. Hans øje for kvinders former, detaljerne i billederne, man kan jo næsten som kvinde se, hvordan han ser på os. Det får mig næsten til at rødme lidt, for han har så godt et blik for, hvordan en kvindes krop er formet, at man skulle tro, han havde følt sig frem på hver eneste af sine smukke modeller. Hans valg af farver får nærmest kvinderne til at gløde. Om det er det øverste højre eller venstre billede, det er lige meget. De stråler, gør de, Quinderne.
De er fyldige uden at være overdimensionerede, og så ligner de kvinder. Virkelige kvinder, som ikke kun er steget ud af Manaras fantasi, men kvinder, som jeg er sikker på løber rundt i forskellige italienske byer, sidegader, bydele, alle steder i Italien kan jeg finde dem. Kvinder, jeg kan identificere mig med, fordi disse kvinder føler sig smukke, dejlige, erotiske, og de stråler af det. Glæden ved at være kvinde, og et erotisk væsen, ganske enkelt.
Det er muligt, det ikke er direkte kvindefrigørende, feministisk, og direkte dobbelt i forhold til, hvad jeg ellers står for i det daglige, men jeg kan kun nyde hans streger, som tilsammen skaber en helhed. En kvindes helhed, hendes krop, hendes erotiske udstråling og hendes glæde ved dette.
Glæden ved at være kvinde kan vi nok lære et eller andet af ved bare at se på billederne. Nyde kvindeligheden, være i den, virkelige tage fat om den og folde os ud som KVINDE. Det er jo det, han ser, den fabelagtige italiener, og han viser os med sine erotiske kvindetegninger, at han elsker kvinder. Som kvinder. Fordi de er kvinder.
De billeder, jeg har valgt her, har jeg googlet mig frem til. I kan nyde dem, se på dem, måske blive en anelse røde i kinderne, for frække, det er de …. 🙂 .. Fik jeg sagt, at min mand var den første, der viste mig Manaras kvindetegninger… Han kan nemlig selv slå en god kvindestreg på et stykke papir …. 😉 ..

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s