Ideologisk Valgkamp

Ingen tvivl om det. Denne valgkamp kommer til at handle om ideologi. Eller manglen på sammen, gennem de sidste mange års liberalistisk regime.

Jeg beskæftiger mig gerne med den liberalistiske ideologi og dens menneskesyn. Det er noget af det mest skræmmende læsning, man kan tænke sig her en dag midt i ugen, hvor den snart afgående statsminister skal flytte fra sin magttaburet til en mindre af slagsen.

  • Det er slående, at socialpoltiken er blevet erstattet af arbejdsmarkedspolitiske tiltag
  • Det er slående, at al tale om ulighed er slået ned med argumenter om naturlig og god samfundsudvikling.
  • Det er slående, at venstres socialpolitik til forveksling ligner den fattiglovgivning, som eksisterede i 1800 tallet, hvor fattige ikke havde ejedoms- og stemmeret.
  • Det er slående, at mennesker på overførselsindkomster er blevet markant fattigere i de forløbne år under Fogh.
  • Det er slående, at der i den grad mangler hænder i det offentlige. Socialrådgiverne flygter fra kommunerne, pædagogerne løber skrigende væk fra børnehaverne, sygeplejerskerne vælger vikarbureauerne frem for et fast job, skolelærerne har glemt at undervise, og landets hjemmehjælpere dør af stress og tidlig ældning.

Hvilken velfærd vil du gerne have, næste gang du bliver syg? Når din mor skal på plejehjem ? Når dine børn skal passes i daginstituion ? Når du får kræft og skal i behandling ? Når du bliver for syg til at arbejde ?

Skattelettelser giver ikke mere velfærd. Det giver flere penge i dine lommer. Men du skal selv spare op til velfærdsydelserne, de bliver ikke som nu, en selvfølge, hvis du stemmer på Anders Fogh og Venstre.

Liberalismen yder ikke mennesker med særlige behov den hjælp, de har brug for. De må klare sig selv, eftersom de ikke har en ydelse at sælge på det frie arbejdsmarked. Deres arbejdskraft.

Har man ingen værdier at sælge af, må man leve som udstødt, fattig, bukke under. Det er liberalismens grundideologi. Frihed for enhver pris. Frihed uden Ansvar !

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s