Fattigdommens Ansigt

De er der. De fattige. De bor lige rundt om hjørnet fra dig, deres børn går måske i skole med dine egne, og hvis du kigger godt efter, så er det nemt at genkende dem i bybilledet. Hvis du altså tør.

Fattigdommen er reel. Den er tilstede. Den banker på døren, og vil ind, og er kommet det hos mange familier i dette smukke land. Læs blot på dette link, og især denne historie fra en familie, som lever med kontanthjæpsloftet som en snigende trussel hver eneste dag. Historien er fra siden “Loftsramte Eksperter”, som linket ovenfor henviser til…

 

Nu står der d. 19 på kalenderen, så skal vi til og i gang med næste måneds regnestykke. Det evindelige spørgsmål hver eneste måned er, er der penge til de vigtigste regninger? 

Vi har sat en smertegrænse, der hedder et gennemsnit på 200,- kr. pr døgn, det er ABSOLUT minimum for hvad vi kan leve for, 2 voksne og 4 teenagere.

Mange måneder kan det dog ikke hænge sammen, hvis der er et af børnene der har fødselsdag, skal vi have vredet 100 kr. til gave plus 100 kr. til at holde fødselsdag for ( til boller, kage, saftevand etc. ), ud af månedens budget. De ca. 200 kr. det som MINIMUM koster at holde fødselsdag, kan være meget svære at finde i et skrabet budget, men det vil vi have penge til.

Hvis der er en der har slidt hul i en sko, kan det ”æde” 2 døgns ”pengepulje”, det er svært at finde sko til under 200 kr., dog kan det godt lade sig gøre, men det er ikke altid en teenager bliver lige lykkelig over et par ”yt” gummisko, de har dog lært at nøjes med hvad de kan få.

Alle de regninger der er forfalden i næste måned samler vi i en bunke (sammen med dem der er forfalden). Huslejen SKAL betales til tiden, elregninger, varmeregninger, vand, kabeltv, telefonregning osv. må vi ringe rundt og bede om enten at få udsat eller splittet i flere dele. Dette er som oftest ikke noget problem, blot vil selskaberne have 100-250 kr. for at udsætte eller dele op, men det må vi tage med, hellere det end at få lukket for strøm, varme eller vand.

Hvis regningerne blev betalt i den fulde størrelse til forfaldsdagen, ville vi spare en masse gebyrer, det er ikke unormalt at der til børnepengedag er gebyrer for 5-600 kr, for at splitte- og udsætte regninger, disse penge kunne vi købe sko, jeans, undertøj og en sweater til en af ungerne for.

Det er vores store drøm i det nye år, at komme lige med, med alle regninger. Så vi kan få startet op med et budget, hvor vi sætter penge af til regningerne, f.eks når der kommer børnepenge, men det er svært at komme lige med, når man konstant halser bagefter. Det er en drømmesituation, hvis der bare var penge til regningerne på en budgetkonto, så skulle vi ikke ligge vågne om natten og spekulere på, om der skulle være noget man ku ”barbere væk”.

Men som sagt, er det en DRØM

Derfor stemmer jeg på SF. Fordi alle mennesker i dette land fortjener at få en chance for en MENNESKEVÆRDIG tilværelse. Og det er disse statements bestemt ikke udtryk for. Den, der siger det, er et koldt, kynisk menneske.

Husk det, når du skal stemme. Husk, at det kan lige så let blive dig, der ryger i svinget.. og står i samme situation som familien her ovenfor.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s