Mortens Aften

En hyggelig aften med gråand, stegt i gryde med masser af grøntsager, brunede kartofler og ægte, fransk sauce tilbederedt som nu en sauce skal tilberedes… Mortens Aften, Mortens and, som nu er fortæret, resterne gemt væk og opvasken taget.

manaram1.jpgMandens gode ven fra Odense er på besøg, svigerfar har været, fortæret og er kørt igen, og nu sidder jeg her alene, manden og vennen er gået en tur ud i det lørdagspulserende natteliv. Jeg er ganske enkelt for træt til at deltage i udelivet, og desuden synes jeg, de skulle have lidt fred til at være mænd. Hvad det så end indebærer…

Vil snarligt besøge veninde i Roskilde. Hun har fødselsdag på torsdag, en skorpion af de helt store. Og dette menes med stor respekt og kærlighed, hun er en af “vore”, som en anden af mine søde veninder siger, en af os, der ikke har fået det hele forærende, ej heller det halve, come to think of it. Os, der er vokset op med dysfunktionalitetens realitet i blodet, vi er ikke altid lige bekendt med det her mærkelige noget, der hedder familiehygge……familietraditioner…..ikke altid behagelige minder, højtiderne fremkalder. Desværre.

Jeg trænger til noget venindekaffe. Trænger til at være sammen med en af dem, der kender mig rigtig godt, mine gode, trælse, triste og glade sider uden noget andet end det.

Lørdagshygge, lørdagsfilm, lørdag-alenepåsofaen. Alt for velkendt, alt for bekendt, alt for mange minder om lørdag aftner foran TV og alt for lidt andet.

En gospelsangs omkvæd ringer i mine ører… it is my time for God’s favours….it’s my time to be blessed. Således slutter jeg mit lørdagsindlæg, og håber I alle derude i mortenslørdagsandeaftenen har hygget jer i familiens store eller lille skød. Givet jer lidt hen til familien og hyggen, og samlet jer om skabelsen af en tradition, I kan give liv.

May the Lord bless You and Keep You all safe…. 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s