Gospelsang i hjertet !

Jeg er til gospelsang og musik. Intet mindre. Og da jeg ikke kan lade være med at synge og især gospelsangen, så har jeg jo gjort det eneste rigtige, nemlig meldt mig under korfanerne af et sådant.

Første gang jeg sang en gospelstrofe var i det gode kor Nardus, som har til huse i Metodistkirken i Odense. Koret ledes af Mette Risager, gift med kirkens præst, Thomas Risager. Der slog jeg mine musikalske folder i 4 år. Jeg lærte meget om frasering, intonering, vejrtrækning og diverse former for teknikker til at synge lige netop den musik, der betager mit hjerte og min sjæl. De af jer, der kender til Cathrine Sadolins sangteknik vil vide, at den er meget brugt i gospelsammenhænge, ja, faktisk kan man ikke synge gospel uden at kunne disse teknikker.

 Da skæbnen ville det sådan, at jeg mødte mit livs kærlighed for lidt mere end 1 år siden, drog jeg “udenlands” og bosatte mig i Horsens (jeg er fra vestfyn, oprindeligt). Synge ville jeg jo gerne blive ved med, så jeg måtte tage til Århus for at komme i gang med mit forehavende igen. Heldig var jeg. Selvseste Lene Nørelykke (tidligere Mathiessen) leder et gospelkor, REJOICE, i Metodistkirken i Århus, Betlehemskirken, og jeg var så heldig at komme igennem til optagelsesprøven. Så der har jeg sunget nu siden september i år, og det er helt og aldeles fantastisk.

Vi har lige sunget koncert i dag… det var bare så godt, stemning, masser af glade mennesker, som havde fundet vej til kirken for at høre på os, og så selvfølgelig en helt fantastisk overraskelse at byde på, nemlig orgelvirtuosen Palle Hjorht, som gæstede os med sit hammond orgel. Manden har lige medvirket på Savage Rose’s seneste skive, ligesom han medvirker på Lene Nørrelykkes CD “Why I Sing”.

Jeg synger videre. Først dog en velfortjent juleferie, og så igang igen her den 7. januar 2008.

May The Lord Bless You And Keep You Safe !

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s