Forsiden af Kvindesagen !

Jeg har tænkt i et par dage…. på den 8. marts….. Kvindernes Internationale Kampdag. K.I.K ….

Hvad betyder den for en kvinde, som er født i midten af 1960’erne.. hende, som er en del af “generation X”, Nå-Generationen etc…. hvad har hun fået ud af kvindefrigørelse, kvindekamp, kvinders stilling i hjemmet, arbejdspladsen, uddannelsessystemet, på verdensplan …. i rummet … ? Store spørgsmål, som jeg nok ikke er ene om at stille mig og ej heller at forsøge at besvare .. sådan helt for mig selv … eller sammen med andre Q.

Der er løbet meget vand i åen siden bh-afbrænding, seksuel frigørelse, langhåret flipperhår med lilla tørklæde og afghanerpels… rigtig meget vand, hvis vi skal se på de sidste snart 40 års kvindehistorie i Danmark.

Det første jeg ser, denne kvindernes kampdag, er forsiden på Information. Avisen er ellers lødig, intellektuel, faktuel og alt det andet gode, en avis skal være i min verden, men den her forside … den fik nu godt nok mit kvindepis i kog …

Ordene på forsiden bliver gentaget i vilkårlig rækkefølge …. over hele siden. I midten ses et stort, rødt kvindetegn…ordene er følgende:

Overformynderiet, dåse, hystade, moster, narefisse, babe, bicht, sild, narrefisse, skede, tøs, frille, makrel, tøjte, sjuskedorthe, vandrepokal, slamfisse, ko, bimbo, isdronning, dusk, so, kælling, varanen, rejekælling, tudeprinsesse, furie, hystade, jernlady, skrigeskinke, møgso, hjemmestyret, sladrekælling, kran, kost, ayatollahen, harpe, betonlebbe, kællling, gås, sippe, rundetrunte, forsuttet bolsche, strigle, sludrechatol, mandekvinde, luder, hønemor, ravnemor, hejre, møgsæk, sippe, søster, snerpe, taske, ho, connie, tudemarie, skøge, mæfikke.

SIG MIG … HVOR F.. ER ORDET KVINDE BLEVET AF ………………………. ??

……………..og hvorfor skal der være godt og vel 50 ord, som enten beskriver kvindens kønsorganer eller seksualitet, og ikke særlig flatterende, ærlig talt, eller diverse følelsesmæssige reaktioner hos kvinder, som mildest talt ikke får positive ord med på vejen………………………………….. ?

Ordene er ekstremt værdiladede, derom er der ingen som helst tvivl. Er det ord, som mænd har fundet på .. fordi de føler sig truet af kvinders seksualitet og følelsesudbrud ? Er det en måde at true og knægte kvinder på, så mænd kan bevare magten … på alle områder i samfundet og i parforholdet …. ?

Hvis vi nu satte os og skulle finde på ord om mænd, i samme stil som ovenfor, så er det min påstand, at der ikke tilnærmelsesvis ville komme så mange værdiladede ord om mænds kønsdele, seksualitet, følelsesudbrud som der er om kvindens…

Handler kønskampen i virkeligheden om magtballance ? Afgivelse og tilkæmpelse af magt .. vægtskålsprincippet .. du tager lidt, giver lidt, jeg tager lidt, giver lidt … og tilsammen skaber vi ballance ?

Eller er mænd i virkeligheden bare nolge tøse-skavl, der bithcer, brokker og surmuler, fordi vi kvinder har fået uddannelse, jobs, penge, karriere, børn, ægteskab, og derfor magt, hvor mændende før havde hele scenen at boltre sig på uden konkurrence ?

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s