Påsken er over os !

Så er det snart påske. En højtid, jeg skatter meget, som den “believer” jeg jo er. Palmesøndag, den dag, Jesus red ind i Jerusalem på æslet, og de følgende dage frem til skærtorsdag, langfredag, påskelørdag og Påskemorgen. Alle dage, som har hver deres betydning.

På siden www.vero.dk kan man læse lidt om langfredags betydning. Den lange fredag, Jesu lidelse, det onde, det smertefulde. Den dag, vi gør bod, hvor vi ser tilbage og angrer. Jeg husker, at min farmor, som arbejdede som servetrice i Århus’ havnekvarter har fortalt, at man ikke måtte spille musik denne dag.

Det er også en gammel frugtbarshedsfest. Ægget som symbol på liv, fertilitet, ny begyndelse og håb om en god høst. Alle farverne, udformningerne, muligheder for at pynte op og håbe på noget, som er godt. I fremtiden.

Nyd påsken med alle dens glæder, både bordet og sjælens. Og frem for alt, nyd hinandens selskab og tænk lidt på, hvorfor vi holder påske, måske endda et besøg i den lokale kirke kunne være en del af påskens aktiviteter. Det bliver i alt fald en del af det, vi gør her i familien.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s