Sugar Babe

Ja.. vi har en del diabetes i familien.. føj for en sukkerknald.. og efter en længere omgang stress, som i 2007 gav en førtidspension og en omgang mere her i efteråret, så mente både min læge og jeg, at det var tiden, jeg fik checket om jeg også følger de fædrene sukker-fodspor..

En glucose-belastningstest.. som det så fint hedder, indbefatter at møde fastende og drikke 2½ dl. 33% sukkeropløsning m. lidt citronsaft tilsat.. Føj for den lede, hvor det smagte. Det er så hvinende sødt, at det er lige til at brække sig over. 2 andre kvinder og jeg sad så der og talte sammen i de 2 timer, der skulle gå, inden vi kunne få taget den afslørende blodprøve, og måtte spise/drikke igen..

Tiden er lang, når man sådan sidder og venter. Først blev jeg lidt halvsløj, med kvalme pga sukkervandet, så kom trætheden.. Søvnig blev jeg, det samme gjorde de 2 andre, så vi bestemte os for at tale og snakke sammen for ikke at falde i søvn. Meget grin og hygge blev det til, begge kvinder var gravide, så talen faldt jo naturligvis på børn, fødsler, skavanker ved graviditeten etc.. Dejligt at møde 2 søde Q sådan helt “tilfældigt”.

Den ene kvinde ventede et barn med en medfødt lungemisdannelse. Parret havde fået at vide, at det ikke var sikkert, barnet overlevede, og hun går nu der med et barn i maven, som hun måske skal sige farvel til i det øjeblik det bliver født…..eller måske før…… Endnu ved de ikke, om der kan laves fosterkirugi på barnet, eller om det overlever… De tager det uge for uge.. Kvindens farmor var lige død, og på en eller anden måde havde hun forliget sig med, at farmoderen ville tage sig af hendes barn, skulle den lille dø ved fødslen…. Mange andre ting var sket for kvinden og hendes mand det forløbne år, disse ting var kun en række af events, som på den ene eller anden måde havde sneget sig ind i deres liv.

Så sidder jeg så her, bagefter og tænker, at ja… der er mange skæbner. Mange, mange menneskeskæbner, som bærer tunge sjælebyrder, for det er ikke kun de fysiske vi slæber rundt med.. De psykiske vejer endnu tungere…

Jeg ønsker alt godt for denne kvinde og hendes familie .. De har i sandhed fortjent en stor portion af Guds Nåde…

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s