A-kasse eller kontanthjælp ?

“finanskrise og stigende ledighed truer,ikke mindst for alle dem som troede, at A-kassen kunne spares væk, og som vil blive ramt af alvorlig økonomisk nedtur, fordi stramningerne i kontanthjælpen under højkonjunkturen har punkteret den som økonomisk sikkerhedsnet. “
kvindeplakat  Citatet er fra en artikel, DS’s formand, Betina Post skrev i Information den 8. januar 2009.

Man kan, som udgangspunkt, søge om bevilling af kontanthjælp på kommunen, hvis man mister sit job, bliver arbejdsløs og oplyser, at man har haft job i mindre end 1 år og ikke meldt sig i A-Kasse..

Har man derimod været ansat i flere år, men af den ene eller anden årsag ikke meldt sig i A-Kasse for at kunne optjene retten til dagpenge, så bliver svaret på ansøgningen om “almissen” et blankt NEJ. Det anses nemlig for at være “uansvarlig økonomi” ikke at melde sig i A-Kasse, når man ved, man er fastansat… desuden må man forvente, at folk kan tænke selv og spare op til sådanne begivenheder.. !

Jeg har set flere eksempler på dette, og folk får et chok, når de opdager, at de ikke bare “kan hente pengene på kommunen”. Ligesom det er et stort “hovsa” for mange, at man har forsørgerforpligtelse overfor ægtefælle/samlever, og tjener denne over et vist beløb, så er der ingen penge at hente, også selvom man skulle være berettiget til “almissen”…… !

Nogle kommuner er lidt mere large. Man kan, hvis man er heldig, få en bevilling mod tilbagebetaling…. men så er der jo gæld at afvikle…

Med andre ord: Ingen A-kasse, ingen indtægt, og slet ingen kontanthjælp!

Artiklen kan læses her:  http://www.information.dk/178875

3 thoughts on “A-kasse eller kontanthjælp ?

 1. Spændene artikel. Det handler også om grådighed, at mennesker har ladt hån om en arbejdsløshedforsikring. selv om der har været rigeligt at betale en forsikring med.

  Jeg har kendskab til den A-kasse hvor bankansatte “burde” have stået i. Der er der mange som har travl med at melde sig ind nu..måske forsent…
  For dem har A-kassen været penge ud af vinduet…..

 2. Hej Lars..

  .. Ja.. jeg kan ikke være uening i betragtningen om grådigheden.. slet, slet ikke.. Jeg ville ønske, det ikke var sådan, men..

  For mange har det nok føltes som penge ud af vinduet.. men det er lige indtil de mister deres job, Lars.. Så finder de ud af, at de ikke kan få en krone af “almissen”, for deres mand eller kone tjener for meget og formuen er for stor… !

 3. Et svar, jeg gav en ung dame på min anden blog, http://fruenssider.smartlog.dk, lyder helt konkret sådan her:

  “Hej Tenna

  Et eksempel.. for jo, der er en økonomisk grænse (sus) :

  Hvis din mand mister sin dagpengeret, f.eks. pga af langtidssygdom, og I ingen børn har, ville I begge være berettiget til det, man i fagsproget kalder “ej-forsørgertakst”, som i skrivende stund udgør den nette sum af 9.219 kr. før skat, hvis du er fyldt 25 år og bor ude (dvs. ikke hjemme hos dine forældre).

  Når man så beregner kontanthjælpen til din mand, ganger man ej-forsørgertaksten med 2, dvs. 9.219 x 2 = 18.438 kr. for at finde det beløb, I ville kunne have fået, hvis I begge fik kontanthjælp.

  Der er også spørgsmål om formue.. Har I mere end 20.000 kr. tilsammen i formue, skal I bruge pengene først. Det gælder …. somme tider… også at leve i et hus, I ejer. Man spiser mursten før man “spiser” kontanthjælp… !

  Så…… tjener du 18.438 kr. eller mere før skat om måneden, kan din mand ingen penge få, fordi din indtægt overstiger husstandens samlede kontanthjælpsbeløb.

  Du kan se satser og grænser på Beskæftigelsesministeriets hjemmeside, linket er her: http://www.bm.dk/sw23441.asp

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s