Skatteudspil koster social velfærd

Ja, jeg beklager, men jeg er IKKE begejstret for det nye skatteudspil. SÅ lad det blive ved det.. et udspil til debat og justeringer.

Jeg kan se fidusen i nedsættelse af skatten på arbejde generelt, eftersom det aldrig har været meningen, at almindelige lønmodtagere skulle betale topskat.

Men, kære venner, skal der ske nedsættelse af skatten på arbejde, SKAL det modsvares af skærpelser i skattesystemet, ellers mangler pengene til social velfærd. Det er såre simpelt og meget, meget enkelt. Et indlæg, jeg skrev om 0-investeringer på handicapområdet under Foghs regeringstid taler sit helt tydelige talsprog. Man kan også læse lidt hos Heidi Brandt, som er specialpædagog i København.. http://denvarmestol.blogspot.com/2009/01/inklusion.html

Vi kunne jo begynde med skat på fortjenesten ved hussalg. Argumentet for at undlade denne indførelse i den nye skattereform, som Hr.Kock kom med i P1 her til morgen, skulle være, at det “stavnsbinder” arbejdssstyrken. Det argument køber jeg ganske enkelt ikke. Man kan finde sig en lejet lejlighed/hus, der, hvor det nye job er, indtil det er muligt at købe et nyt hus. Så enkelt er det.

Skat på frynsegoder er et stort hul for virksomheder og højtlønnede for at undgå at betale skat af en reel arbejdsindtægt. Igen er der ingen solidarisk fornemmelse blandt mange skatteydere. Det handler om, hvad jeg får ud af det her, hvad kan jeg købe, forbruge, få, kræve… Ikke HVAD ER MIN PLIGT ! Hvor går grænsen for grådighed, smålighed og social uansvarlighed ???? Hvor blev forståelsen for at det er “de bredeste skuldre, der skal bære de tungeste byrder” af ?

Nej, alene den indtægt, der kunne komme ved beskatninger af ovenstående (jeg tror den gode hr. Kock sagde noget om 2 mia på årsbasis….) kunne snilt financiere ophævelsen af SATS puljen, så fattige førtidspensionister, dagpengemodtagere, folkepensionister og kontanthjælpsmodtagere kunne få den reelle lønstigning, de har så hårdt brug for.

Denne længe tilbageholdte forøgelse af satserne på overførselsindkomster vil helt sikkert blive modsvaret af reelt forbug. Der skal jo sættes gang i forbrugshjulene, og hvem har ikke haft gavn af de 7 fede år.. netop… de fattige på overførselsindkomst… !

Vi – os i skidesporet – vi vil bruge pengene på sund og bæredygtig mad, som I allerede køber, nye møbler, som alle I andre allerede har  – nyt tøj – som I også har – en tur til frisøren – det har I også været – og få lavet tænderne … Det har I andre også gjort ! Penge direkte tilbage i samfundet, til arbejdspladserne, til det arbejde, I andre har, og som I gerne vil beholde, så I kan købe et nyt KVIK køkken eller en rejse til Tyrkiet for de penge, I får af “fatter fogh”.

Nej.. pengene vil ikke blive brugt til bajere og smøger, sådan som nogle udtalelser fra “højreborgen” kommer med.. og Guds fred med det, hvis det endelig var tilfældet ! Det er jo penge direkte tilbage i statskassen !

Og så har jeg slet ikke berørt de a-sociale grønne afgifter… Det er et helt kapitel for sig selv..!

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s