Orthomolekylær Medicin

Dansk Selskab for Orthomolekylær Medicin (DSOM) er en sammenslutning af ca. 60 læger og tandlæger, og enkelte andre akademikere (en dyrlæge, to biologer, en kemiingeniør). De har en fælles interesse, sundhedsfremmende egenomsorg, opsporing og behandling af årsagen til sygdom med kropskendte stoffer, der normalt er til stede i kroppen.

Udtrykket “orthomolekylær medicin” stammer fra 1968, hvor den dobbelte Nobelprismodtager, amerikaneren Linus Pauling første gang anvendte det i en artikel om orthomo­le­ky­lær psykiatri. “Ortho” er græsk og betyder “samme” eller “lige”. “Molekyle” er det latinske ord for de mindste byg­gestene med analoge kemiske egenskaber. Orthomolekylær betyder således anvendelsen af de samme molekyler, som kroppen allerede kender, og i de rigtige mængder. I Linus Paulings ånd defineres begrebet som følger.

Orthomolekylær behandling betyder bevarelse af et godt helbred og behandling af sygdomme gennem koncentrationsjustering af substanser nødven­dige for sundheden, der normalt er til stede i organismen.

Kroppen tilføres kropskendte stoffer, bl. a. vitaminer og mineraler, der sætter den i stand til selv at helbrede begyndende ubalancer og dermed undgå sygdom. Princippet beskrives allerede af den moderne medicins fader og forfatter af lægeløftet, den græske læge Hippokrates. Han skrev allerede for 2400 år siden: “Lad din mad være din medicin og din medicin din mad.” Problemet er, at flere af stofferne skal gives direkte i blodet, da optagelsen fra tarmen ofte er svækket. Effekten forstærkes ved samtidig fjernelse af de blokerende, giftige stoffer fra organismen, fx fjernelse af tungmetaller med EDTA-behandling. Det forventes, at dette princip vil vinde frem de nærmeste år, også inden for skolemedicinen. Bivirkningerne er få og sjældne, og i forhold til almindelig medicin ubetydelige.

Ovenstående er kopieret direkte fra DSOMs hjemmeside..

2 thoughts on “Orthomolekylær Medicin

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s