I have (had) a dream…

Noget lignende, i alt fald. At have haft, har haft, en drøm. En drøm om at blive til noget, arbejde med noget, der havde betydning, hvor jeg kunne gøre en forskel, hvor jeg var den dygtige til mit fag. Hvor jeg kunne forske, dykke ned i gammel viden, fange ny viden, skrive bøger og afhandlinger, måske endda opnå anerkendelse og berømmelse for min viden og indsigt..

Min drøm – den er her. Det er intet mindre end det, jeg altid gerne har villet, men jeg er aldrig kommet så langt. Jeg har forsøgt at søge ind på psykologstudiet her i DK (for længe siden), men kom ikke ind. Nu sidder jeg som udbrændt socialrådgiver på førtidspension !
Det kan man da kalde røvtur for nu at blive i nogle gode, danske gloser, vi alle kan fostå.

Hvorfor skal jeg nu være så brokke-moster-agtig. Jamen søde ven, det skal jeg sige dig. Jeg vil fanemig ikke ende her, som 43 årig, uden overhovedet at være kommet i gang. For sådan føles det. Nu er min handicappede søn voksen, jeg slæbte for 2 i 20 år, og så skulle man fanden dansemig da tro, at der var en smule til mig i den anden ende… og ikke kun en pension og et brugt og slidt helbred. VEL ! Hvordan tror du, at du ville have det, hvis du var mig ?

Nej, jeg er ikke en glad og positiv kvinde. Jeg er bitter, sur og vred på livet lige nu (eller også er det PMS). Vred over, at jeg ikke fik de samme chancer som “alle andre”, vred over, at jeg ikke fik hjælp til at komme videre, men bare blev parkeret i rendestenen, vred over at være fattig, vred over at have fået et handicappet barn, som jeg fik lov at bære helt alene, bare så skide-vred-bitter-gal over livets uretfæridgheder. SGU !

Og bliv mig nu fra livet med alle de der floskler, som skal få den dårlige samvittighed eller angsten du føler over selv at kunne komme til at stå i samme situation som mig til at forsvinde. Jo, du ved godt, hvilke jeg taler om. Det er jo dem her: “jamen, så er der så meget andet, du kan gøre nu” , “du må jo acceptere din skæbne” ,”det er ikke alle der kan lige meget”, “det du sender ud, det er det du får igen” …. fortsæt selv i samme skide-skure.

Jeg har evnerne til at blive en verdammt dygtig terapeut. Det siger jeg uden at skamme mig, for det er sandheden. Nogle mener måske noget andet. Dem om det.

Faktum er, at jeg føler mig forfordelt og snydt ! Ham den gamle, hvis institut jeg gerne ville uddannes ved, ham gad jeg godt tale lidt med denne sene aftensstund..

4 thoughts on “I have (had) a dream…

 1. Kære AC
  de små hår i min nakke rejste sig, da jeg klikkede på linket til din drøm. Det er også min drøm!
  Jeg føler med dig, så jeg vil egentlig ikke sige mere end det.
  Kærligst Kristine

 2. Kære Kristine

  Tale om synkronicitet, hva 😉

  Tak for din medfølelse, det er altid rart at vide, at der er mennesker ude i verden, som dig, som mærker og føler. 🙂

  kh
  AC

 3. Ron Bassman er én af dem, der fortæller (i hans bog A Fight To Be) om hvor stor en udfordring det somme tider var for ham, der selv har oplevet ekstreme sindstilstande, at sidde og høre på de kloge undervisere på universitetet og deres forklaringer angående disse sindstilstande. Mere end én gang havde han lyst til at afbryde de lærde, og som erfaren oplyse dem om, hvor langt fra de erfarnes virkelighed deres lærdom lå. Han bed tænderne sammen (og skar dem), fordi hans karriere havde været slut i det øjeblik, han havde “outet” sig. – Og hvis man tror, at det må have ændret sig siden den gang: “Gianna” oplever i dag ca. detsamme. Endda i et selskab, der betragter sig selv som “moderat” og noget mere åbensindet i forhold til establishmentet ellers. Ofte behandles hun mere som “hende den bipolare”, end som ligeværdig lærd (hvilket hun jo også er). Især når hendes udtalelser sætter spørgsmålstegn ved den ellers alment anerkendte lærdom.

  Jeg er selv meget glad for, at jeg ikke gik længere, end til at læse en hulens masse selv, med min interesse for psykologien. Nogle gange tænker jeg, at studiegangen ikke så meget er tænkt som “kvalitetssikring” for klienterne, som den er tænkt til at skulle forhindre enhver mulig tænkning “outside the box” (og Jung ligger jo dog snarere en anelse udenfor den) for de fremtidige terapeuters vedkommende. (Ikke helt ved siden af, hvis der associeres “hjernevask” her… )

  En anden side af sagen er jo, at man risikerer alvorlige sanktioner, såsom at miste sin licens, hvis man ikke følger behandlingsparadigmet til punkt og prikke. Min terapeut tog en enorm chance, der meget nemt kunne have kostet hende karrieren, hvis noget var gået galt. Systemet er ligeglad, om en klient f.eks. begår selvmord, så længe vedkommende har været “behandlet” efter “alle kunstens regler”. Men ve den terapeut, der ikke er helt enig i “kunstens regler”, og derfor vælger, at gå andre veje, hvis bare det mindste kikser. Jeg ville have svært ved at skulle arbejde under de omstændigheder. Og Daniel Mackler er f.eks. én, der overvejer, at opgive sin praksis, fordi presset simpelthen er for stort.

  Med alt dette ikke sagt, at jeg ikke kan følge dig. Det kan jeg bare alt for godt. Hvorfor skulle jeg sidde i hele 40 år i et handlingslammende vakuum, vandre rastløs rundt i endeløse cirkler, uden at nå nogen steder hen? Hvorfor var der ingen, der så og hjalp mig med at finde vejen ud noget før? Det kan jeg godt blive vred over, til tider. Og det må der være lov til, synes jeg. Ligesom der f#*&%me må være lov til at synes synd for én selv, en gang imellem. Emotional integrity, ja! I stedet for det evindelige “Tænk positivt!”.

 4. Halleluja, Marian, 1000 tak for dit indlæg. Jeg kunne simpelthen ikke være mere enig.. 🙂

  ….og det er jo lidt skræmmende, ikke.. at man, når man ender på den anden side, efter før at have siddet på behandlersiden, oplever, at der ses så dybt forskelligt på det smukkeste af alle begreber, nemlig at hjælpe..

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s