Tandbehandling på statens regning..

Det er ikke sikkert, alle synes det her er en god ide, men jeg er stor tilhænger af offentligt betalt tandbehandling over sygesikringen, som det er tilfældet med tandbehandlingen for børn og unge under 18 år.

Det er jeg, fordi 1/5 del af befolkningen .. ja, du læste rigtigt…. en femtedel, er på offentlig overførselsindkomts, og det er jo ingen hemmelighed, at der så IKKE er penge til sindsygt dyre tandlægeregniger. Ikke engang så ofte, at det kan kaldes vedligeholdelse af the pearly row.

De ca. 900.000 af den føromtalte femtedel er folkepensionister. Det vil sige mennesker, om er over 67 år gamle. Det er mange af dem, som ikke har haft mulighed for at spare op pga et meget lille rådighedsbeløb (det er ikke alle pensionster, som har en pensionsopsparing) De har ikke råd til at betale de tandlægepriser, danske tandlæger synes det er rimeligt at holde sig.

Det har mange unge mennesker, som læser heller ikke… Ligesom førtidspensionister og kontanthjælpsmodtagere heller ikke længere har råd til at gå til tandlægen. Nu er vi snart oppe på 1/4 del af befolkningen… !

Tænk sig, hvad det ikke betyder af ekstra sundhedsomkostninger ikke at kunne få lavet sine tænder ! Alle ved efterhånden, at dårlige tænder har andre ret skrappe helbredsomkostninger i form af hjerte-kar sygdomme, gigt, fibromyalgi, diabetes etc., ligesom rigtig meget medicin er direkte skadeligt for tænderne. De “håndører”, som måtte være sparet ved at lade folks tænder være en selvbetalt fornøjelse overføres simpelthen til sundhed/sygehusområdet.

Får man ikke lavet sine tænder, så bliver man ikke rask..! Det er så sikkert som AMEN i Kirken.. Man får heller ikke noget job, hvis man har rådne tænder.. ! Og ens selvværd og selvtillid bliver helt bestemt heller ikke bedre med rådne stumper i munden.. !

Hvad gør man så, hvis man ikke har råd til at gå til tandlæge ? Man lader da sine tænder rådne i munden indtil det gør så ondt, at man er nødt til at gå til tandlægen og få trukket den rådne tand ud.  Det er da soleklart !!! Det kan så stå på en hel del gange, indtil man ikke har flere tænder i munden. Så kan man få et gebis på statens regning…. elller.. det kunne man ….. engang… !

Det er godt, vi snart får råd til at tage til udlandet, Kjeldsen og jeg. For jeg trænger noget så grumt til at komme til tandlæge. En rådden, knækket tand i overmunden og et hul, der skal laves, plus 2 halvknækkede fortænder. Alt sammen OGSÅ fordi jeg har 2 kroniske sygdomme, som forårsger tanderosion. Men som de ligeså rådne kommuner IKKE anerkender som en merudgift ifbm. de kroniske sygdomme, jeg har. Dejligt. Virkelig skønt. En af glæderne ved at være en fattigrøv i Danmark.. !!!

Længe leve vores engang så flotte sundhedsvæsen !

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s