Fattigdom i DK 2009

disse sider i Kristelig Dagblads netavis findes et hav af udmærkede og meget informative artikler om fattigdom i Danmark.

Hvem er fattige, hvornår er man fattig, hvem er ramt af fattigdom etc. Jeg kan varmt anbefale dem, især set i lyset af mine julebrokker her forleden dag, eller jeg kan citere Bjarne Lenau Henriksen for følgende udtalelse i en af artiklerne, som siger det meget tydeligt:

– Fattigdom i Danmark er lovgivningsbestemt. De nuværende love gør folk fattige. Starthjælp, beskåret kontanthjælp og kontanthjælpsloft.

Hvis der er noget, jeg holder et flammesværd for, så er det for fattige og udstødte i det danske samfund. Det er en samfundsvederstyggelighed, at man overhovedet kan og vil acceptere fattigdom i et land så rigt som det danske. Og når nogen har bestemt, at loven skal være som den er, så er fattigdommen ikke kun lovgivningsbestemt, den er også samfundsskabt. Skabt af accepten af, at ulighed er godt, og meget ulighed er meget godt. Længe leve det frie initiativ på bekostning af de syge, de gamle, børnene og de handicappede !

Men bevares. Hvis der skal være råd til skattelettelser til de, der i forvejen har mere end så rigeligt, så skal vi, der ikke har ret meget, jo bare hoste op.. Os er der ingen, der udøver lobby-virksomhed i folketingets korridorer for, snarere tvært imod. Du er din egen lykkes smed, og det er din egen skyld du er syg eller fattig, du kunne bare have valgt noget andet … Lyder det genkendeligt ? Det er jo et borgerligt menneskesyn, kære læsere. Et borgerligt menneskesyn af værste humanistiske skuffe, et menneskesyn, jeg i den grad mener man burde fængsles for at tro på og især give offentligt udtryk for.. Det er virkelig gåsedansk borgerlig dumhed ! (så, pas på, nu mokke-brokker hun igen … )

Nej, sandheden her i samfundets skidespor er jo, at det ikke er blevet lettere at være fattig under en borgerlig regering, som simpelhen ikke vil anerkende fattigdom som noget, der eksisterer i Danmark. Men den findes, og den findes som det begreb, der kaldes relativ fattigdom. Fattigdom, hvor du mangler det basale af det basale, du har ikke noget valg, for du mangler penge til at have et valg for, og det gælder helt ned til valg af, hvilken mad, du kan købe og dermed spise, det tøj, du tager på din krop og det fodtøj, du måske.. har.

Næh, begreber som solidaritet og de brede skuldre bærer de største byrder, det er efterhånden ved at være en by i det gamle Sovjetrusland. Grådighed, gridskhed, snyd, bedrageri, skraben til sig uden omtanke for andre end sig selv og her-og-nu profit, det er sagen.. Som Fyens Stiftstidendes nuværende afdækning af FIONIA Banks krak mere end tydeligt viser…. Kan du snyde dig til penge, så er det ok, andre går på røven og at du bryder loven. Fantastisk borgerlig moral… !

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s