Hildegard af Bingen

Jeg er påbegyndt en bog af en dame, som skriver som en drøm. Damen er Anne-Lise Marstand-Jørgensen og jeg taler om hendes nye bog, Hildegard. Der er et link til AMJs blog til højre i blogrollen..

AMJ skriver om Hildegard af Bingen, som nok tåler en nærmere beskrivelse, men jeg kan næsten ikke finde ord, endsige hoved eller hale i, hvor jeg skal begynde.. Jeg er dybt facineret af hendes sprog, hendes evne til på fineste poetiske vis at beskrive lille Hildegards første år, hendes møde med Det Guddommelige Lys, hendes syner af fremtiden, hendes samtid og hendes liv som barn i klostret Disibodenberg. Det er en på alle måder fremragende bog, og jeg glæder mig til at læse den næste, AMJ har i støbeskeen, om Hildegards voksenliv…

Hildegards liv er så spændende, så fyldt med mystik, tro, Guds Kraft, helbredelse, musik.. det er i ordets oprindelige forstand fantastisk. Jeg vil fordybe mig mere i hendes liv, hendes tro og det, hun stod for. Jeg har ledt .. længe … efter et ståsted, noget mere, noget andet, end der, hvor jeg var nået til i mit liv og så kommer det lige dumpende ind fra højre, eller nettet, en side om Hildegard af Bingen. Hun er i sandhed en kvinde, jeg meget, meget gerne ville have kendt.

Så vidt jeg kan se, findes der en del andre bøger på dansk af Kirsten Kjærullf, og der findes en hjemmeside, som udelukkende handler om hende, selvfølgelig også det kloster, som hun levede i. Det ville jeg meget gerne besøge, klostret, men det er en køretur på 850 km…. Der findes rejser, man kan deltage i, som tager udgangspunkt i hendes liv og levned på Klostret Disibodenberg.
Det ville være spændende at tage på sådan en pilgrimstur…

Sent er det, og jeg vil rigtig gerne læse lidt i min bog om Hildegard, inden jeg lægger mig til at sove..

2 thoughts on “Hildegard af Bingen

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s