Fakta om unge og førtidspension !

I 2009 fik godt 17.000 personer tilkendt en førtidspension, en fjerdel er under 40 år. I 2009 fik ca 1.200 unge mellem 20 og 30 år tilkendt en førtidspension, 83 % af dem fik tilkendt pensionen på baggrund af en psykisk lidelse. Halvdelen af de 20-29-åriges psykiske diagnoser er skizofreni og mental retardering. De øvrige diagnoser er DAMP, Aspergers Symdrom, Skitzotypisk sindslidelse og forstyrrelser i personlighedsstrukturen. Andelen af nye førtidspensionister med en psykisk lidelse er steget fra 29 % i 2000 til 51 % i 2009. Kilde: Kommunernes Landsforening. 

Er det de her unge mennesker, som skal piskes ud på det såkaldte rummelige arbejdsmarked.. Mennesker som min søn, for han figurerer i statistikken, som så mange andre af de unge, jeg kender.. Mental retardering, det “vokser man ikke fra”. Det “bliver ikke bedre med årene”, og det “går heller ikke over af sig selv”… Desværre bliver handicappet ofte mere og mere synligt, jo ældre det unge menneske bliver. Synligt, så alle, som før måske har tvivlet, ikke længere er i tvivl, blot de sætter sig et øjeblik og betragter det unge menneske.

Det er nok 45 år siden, der var plads til et menneske som min søn på det danske arbejdsmarked. De jobs, som min søn med hjælp og støtte kunne udføre, har vi udfaset til udlandet, og landbruget har ikke længere brug for manuel arbejdskraft. En lang række jobs, som førhen kunne bestrides af et menneske, som dårligt kunne stave sit eget navn og rent mentalt ikke nåede længere end 17 års alderen.. hvis vi er heldige.

De unge mennesker, som diagnosticeres med svære, psykiatriske diagnoser, er unge mennesker, for hvem livet IKKE er begyndt med mor, far, glansbilleder på væggen, projekt-curling-børn, med forældre med masser af penge og overskud på alle livskonti. Det ved de fleste, som har beskæftiget sig med socialt udsatte unge. Det hér pensionsrekruteringsgrundlag, det er unge mennesker, som er børn af misbrugere, psykisk syge og som meget ofte er blevet seksuelt misbrugt. Ellers udvikler man ikke så voldsomme og alvorlige psykiatriske diagnoser. Det turde være åbenlyst !

De godt 1.700 unge, de skal nu piskes, pines og plages tilbage på det danske arbejdsmarked, som ikke engang kan finde afsæt til godt 13.000 mennesker med en fleksjobsbevilling i hånden og ledighedsydelse som forsørgelsesgrundlag. Et arbejdsmarked, som heller ikke kan finde jobs til godt 200.000 ledige… med gode uddannelser og arbejdsevnen i orden… !! Det giver ingen mening. Ingen som helst.

Hvis man “vil vide mere”, så kan man kigge her.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s