Værdigrundlag

Helt inde i den inderste kerne af min sjæl ligger en dyb forståelse og viden om, at ikke alle i dette samfund er født med en sølvske i munden, og næppe heller nogensinde kommer til at bide i én. Det er en uomtvistelig sandhed, desværre.

Min indstilling til mennesker i samfundets sidespor er enkel og ligetil; De har krav på respekt og forståelse på lige fod med den, ethvert andet menneske ønsker at blive set og hørt med. Der er ingen i dette land, der har mere krav på glæde, lykke og menneskelighed end et menneske, som har prøvet at leve på samfundets bund. Et menneske, som skæbnen har givet en lusing af dimensioner er vi som medmennesker forpligtede til at hjælpe og hjælpe på en sådan måde, at vi ikke begår overgreb på menneskets integritet og selvforståelse.

En skønne dag dømmes vi alle …. og den dag vil jeg kunne stå frem for min Skaber og sige, at jeg forsøgte at behandle andre, som jeg selv ønskede at blive behandlet. Intet mindre. Må Han se i nåde med mig, den dag…..

15 thoughts on “Værdigrundlag

 1. Tak for usædvanligt og spændende indhold – her vil jeg gerne vende tilbage til – såsnart tiden tillader fordybbelse lidt mere….snart!

  Glædelig jul
  Marianne

 2. Kære AC – jeg er meget enig i dit værdigrundlag, og du har ganske ret i at er umuligt at arbejde som socialarbejder i Danmark, uden at brænde røven i begge ender. Derfor stoppede jeg også – savner det meget – men her i København er tilstandene endnu mere umulige. Har haft 14 måneder på socialcentret på Blågårds Plads i 1999-2000, og har ikke siden beskæftiget mig med den sociale lovgivning på fuld tid. Jeg bruger en del i mit nuværende arbejde, men det er udelukkende på rådgivningsplan.

  Kærligts Pia

 3. Kære Pia 😉

  Hvor dejligt at høre fra dig.. Jeg er glad for, du holdt inden du brændte ud… Godt du stadig bruger din faglige erfaring, jeg husker dig jo som en engageret socialrådgiver med et stort, socialt hjerte..

  kærlig hilsen
  AC

 4. Kære Fruen,

  Hvor er det bare et dejligt værdigrundlag. Jeg fik helt tårer i øjnene, det er dejligt at “møde” en med så stor en tolerance og empati.

  Mange hilsner
  Dora

 5. Så sandt så sandt!!!! Du var lige sådan et godt menneske jeg kunne have haft brug for dengang jeg desværre selv skulle igennem vores system! Det var meget hårdt og opslidende! Men efter 5 års møder, arbejdsprøvninger, behandlinger, nedkørthed/stress fik jeg endelig “fred fra dem” og kom på førtidspension. Det er stadig en kamp hver dag, men nu har jeg fået roen til at komme nogenlunde igennem tilværelsen og leve livet så godt så muligt 🙂

 6. Kære Gaby
  Tak skal du have for din kommentar.. det er en meget hård omgang at komme igennem.. systemet gør folk mere syge end godt er. Og det er jo det, vi gør, når vi er pensionister.. vi lever livet så godt vi kan med det helbred, vi har.. det giver nogle begrænsninger, men .. fordi vi har fred til at leve som det er bedst for os, så kan man overkomme det.

 7. Tak for dine opløftende og livsbekræftende ord!

  Som dig har jeg omsider erkendt at det spirituelle er min vej..og gospel er befriende..hvis alt går vel vil jeg starte i et kor 19 jan Nutidspensionist” er et syjovt ord..kalder det selv nogen gange autodidakt førtidspensionist..
  Skammer mig… Svært ved at komme ud af min isolation og finde lysten til livet..jeg er ikke stolt af at min kamp for at.blive hørt i systemet.er ved at tage.livet af mig- jeg er bange for at.ende på et hjem..engang var.jeg så livsglad,er blevet bange for mennesker-det er lidt for dystert-

 8. Tak for en livsbekræftende hjemmeside!
  Min oplevelse med at slå panden mod muren i systemet har fået min store livsglæde til at smuldre og blevet til livslede-jeg prøver at komme ud af min fastlåsthed,jeg skammer mig..
  Tror også det spirituelle er min vej-også gospel.Hvordan kan man lægge sine byrder hos jesus? Har svært ved at stole på nogen…vil så gerne tro på lyset..

 9. Tak for en livsbekræftende vh.side!
  Mit livsmod er svigtende-og har været det alt for længe-skammer mig-hvorfor kan jeg ikke tage imod?jeg havde meget livsmod engang!
  Jeg er træt af at give min barndom skylden og tendens panden mod systemets mur-jeg tror ikke jeg har de albuer

  -hvordan lægge sine byrder hos jesus-

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s