Skodfilm..

Ja.. gu f.. var den så ! Dårligt instrueret og plottet var helt og aldeles noget hø! De af jer, der elskede Stieg Larssons bog vil blive dybt skuffede over filmen.. Så er det sagt.

Nu er det jo, at alle siger, jaaamen, bog og film kan ikke sammenlignes, så vil du blive skuffet. Ja….. gør jeg da så ! Når jeg forventer et minimum af instruktør-intelligens, og det så udebliver på ret fatale områder af filmen, så bliver jeg skuffet.. meget endda.

Jeg havde forventet af en instruktør som Oplev, at han i det mindste havde gennemskuet Kalle Blomquist på et meget væsenligt og dybt essentielt psykologisk punkt … at han er ligeså meget kvindehader som de mænd, hvis gruopvækkende forbrydelser han afslører.

Hele baggrunden for, hvorfor MB vælger at sige ja tak til opgaven for Vanger er ikke med, nemlig. at han kan få skovlen under Wennerstrøm.. det er ..uvist af hvilken årsag .. fuldstændig udeladt, ligesom hele sceneriet på Millenium.

I stedet for bliver Mikael Blomquist gjort til en helt, og det er han den udemig ikke i bogen “Mænd der hader kvinder”. Han kan ikke binde sig, han misbruger alle de kvinder, han møder, ikke en eneste af dem evner han at have et følelsesmæssigt nært forhold til, kun sex kan han finde ud af. Derfor passer det ham så glimrende at møde en empatiforstyrret kvinde som Lisbeth Selander. Hun forlanger ingenting, og stiller ingen spørgsmål.

Skuespillerne … alle uden undtagelse….spiller en vis legemsdel ud af bukserne og selvfølgelig er en karakter som “Lisbeth Selander” knaldgodt portrætteret.. fordi hun er stereotyp … og derfor “nem” at knalde op på et lærred. Kalle B. er jeg derimod skuffet over.. men det er ikke skuespillerens skyld.. det er instruktøren og manuskriptforfatteren…! Hvem sagde “cash-box-film” ? De har så evigt ret…

EN STJERNE til filmen fra fru Kjeldsen… 😦

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s